Валери Симеонов
Валери Симеонов / снимка: БГНЕС
„Щом ние сме интересни и ние ще проявим интерес...“, закани се Валери Симеонов
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов се зае и с незаконното строителство в Слънчев бряг.

Симеонов сигнализира Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Дирекцията за национален строителен контрол относно незаконосъобразно изградени и ползвани атракционни съоръжения и обекти на територията на хотел „Империал“ и хотел „Амфора“ в Слънчев бряг, съобщават от правителствената пресслужба.

Сезирана е и РИОСВ-Бургас по отношение на проверка за евентуално наличие на дюни в зоните на въпросното строителство. За това съобщава и самият Симеонов в личния си профил във Фейсбук.

Хотелите са на председателя на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова. Тя попадна под прицела, след като преди броени дни публично изрази несъгласието си за начина на провеждането на прословутата акция срешумните заведения в курорта. "Щом ние сме й интересни и ние ще проявим интерес към нея", закани се в Бургас вицепремиерът. Иванова пък от своя спрана изпрати „много поздрави на г-н Симеонов“ и покани цялата прокуратура да извърши проверка. „Нарушения няма“, категорична бе тя.