STEELHEART в Бургас! Кой е вярвал...
STEELHEART в Бургас! Кой е вярвал... / steelheart.com
STEELHEART в Бургас. Кой е вярвал...
52935
STEELHEART в Бургас. Кой е вярвал...
  • STEELHEART в Бургас. Кой е вярвал...

Една от емблемите на американския рок, групата Steelheart, ще изнесе за пръв път концерт в България и Източна Европа. Шоуто е на 24 юни, в Летния театър на Бургас. Дарик радио е медиен партньор на събитието.

Легендите идват у нас по покана на агенция „M&S”. Преговорите са продължили около два месеца, което е нормалният бюрократичен срок за издаване на документи и уточняване на подробностите около гига. Любопитно е, че самият фронтмен Миленко „Майк” Матеевич е изразил голямо желание групата да посети именно България.

На сцената на бургаския Летен театър феновете ще чуят безсмъртна рок-класика, изпята от невероятния му глас като “She`s gone”, “Mama, Don`t You Cry”, “For Your Love”, “Late For The Party” и други песни от всичките им албуми, станали смайващо бързо платинени и донесли слава на бандата по целия музикален свят.

Steelheart са създадени през 1990 година, в град Норуок, щата Кънектикът,  от родения в Хърватия Миленко Матеевич, китарния виртуоз Крис Ризола, басиста Джеймс Уърд и барабаниста Джак Уилкинсън. След малки промени в ритъм-секцията, те издават албумите „Steelheart” и „Tangled In Reins”, които им определят трайно място в сърцата на рок-феновете.

Паметна за тях ще остане вечерта на 1992 година, когато на концерт певецът с невероятен диапазон Миленко е смазан от осветителен пилон, тежащ един тон, озовавайки се в болница със счупени челюст, нос, скули и опасно усукване на гръбначния стълб. Почитателите решават, че това е трагичният край на Steelheart.

Четири години по-късно, Мили излиза от ужаса на страшните травми и възстановяването, създавайки нова версия на групата.  В момента тя е в състав – той, Крис Ризола, Майк Хъмбърт и Рев Джоунс. Издава през 2008 година успешния, но и различен „Good 2b Alive”, песни от който ще чуем и на 24 юни в Бургас.

Билети за шоуто вече се продават на касите на Eventim.bg.