Според предварителните разчети за лято 2018 г. от Обзор до Резово е необходимо да се наемат 25 000 души.
Според предварителните разчети за лято 2018 г. от Обзор до Резово е необходимо да се наемат 25 000 души. / Снимки: Лалка Димитрова
По-високи заплати и атрактивни бонуси за служителите обещават работодателите в търсене на квалифицирани кадри, които да обезпечат нормалното протичане на летния сезон. Според предварителните разчети за лято 2018 г. от Обзор до Резово е необходимо да се наемат 25 000 души, съобщи пред Дарик-Бургас председателят на Регионалната туристическа камара Иван Иванов. Сега, за разлика от предходните години, когато за сезонните работници по морето, с пълна сила важеше максимата „Работим по европейски, плащат ни като в Третия свят“, собственици на хотели и ресторанти, като че ли са си взели бележка и обещават значително по-адекватни възнаграждения. Времето ще покаже дали пък все пак не довършват крилатата фраза: Най –много се лъже преди война, по време на избори, след лов...” и... преди началото на туристическия сезон.  
 

Слънчев бряг
И това лято за работа със сигурност ще се наемат чужденци.


В надпревара за персонал, работодателите обещават такива изумителни суми, че пред обръгналия на какво ли не редови сезонен работник, разтърква невярващо очи. За камериерка, например, се предлага заплата от 1 400 лева. За готвач – от два бона нагоре, за сервитьор и бармани – по 800.  „Бисери” изскачат от почти всяка втора обява в специализираните сайтове за работа.
 
Изисквания за миячка: Инициативна личност, ентусиазирана, с позитивен начин на мислене.... Бонус: униформа, заплата над средната за отрасъла и... осигуровки на реалната заплата.

В друго съобщение четем дословно следното: „Ако искате да добавите към живота си художествена нотка. Ако харесвате спорт, музика, актьорско майсторство и танци, но никога не сте имали възможност да го покажете....  „  Ако мислите, че това е обява за кастинг за ново риалити шоу  или пък ще ви даде възможност най-после да изявите нереализираните си до момента актьорски таланти пред ценители на театралното изкуство, сте в дълбока заблуда. Работата е за аниматори. По девет часа на ден. С един почивен ден в седмицата. Като допълнителна екстра за бъдещите „звезди“ работодателят предлага: Трудов договор и.... възможност да кандидатстват и работа  заедно с близък приятел. Друга привилегия, според работодателя, е „възможността да се забавлявате, докато сте под горещите слънчеви лъчи...”

Слънчев бряг
netinfo


За финал оставяме "черешката" в предложенията за сезонна заетост:Работно време: Меко?! Заплащане: Атрактивно

Бонус за добро представяне: Безплатен фитнес център и.... лятно парти в края на сезона.