„Шведска маса” отложи Апокалипсиса
„Шведска маса” отложи Апокалипсиса / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” отложи Апокалипсиса
59959
„Шведска маса” отложи Апокалипсиса
  • „Шведска маса” отложи Апокалипсиса

И започна предпоследният седмоднев от годината предпоследна на управлението Му на Онзи, Що Заплаши С Оставка Племената На Димящите цигарии И Те Изплашиха Се И Угаснаха.

Избор на прокурор на държавата с големина на един човешка длан направи се. Събраха се велможите съдебни, пък гласове дадоха за трима кандидати най-достойни. И като мислиха дълго, пък гласове гласуваха за Един, Що Людете Гербераторски Искаха. И него избраха, а другите двама кучета ги яли.

Пък народът по агората чудеше се как е възможно един от болярите Му да бъде поразен със стрела в сърцето от дядо ветеран военен, пък като паднал на земята със сърце устрелено, извърнал се и седем стрели от лъка си 45 калибров изстрелял и всички в дядото влезнали.

Тогаз съмнения възникнаха и излезе на агората боляринът на вътрешната стража Цветаний пък обясни им на людете, че инцидент е станало и дядото пръв стрела бил изпратил.

А в Бургас, града Му любим на гербератор Ленторезец I Копник зли сили първенците обсебиха, че чак скараха се с думи грозни, а един от общия съвет със стражи изхвърлен беше и кръвно вдигна и обиди се и жалва се, че чак главата поиска на девата Снежина, дето съвета ръководи.

И събраха се нотабилите, пак думи тежки казаха си, пък гласове гласуваха и девата Снежина непокътната остана, тъй щото ядосаха се пак вразите и , а приятелите и възрадваха се.

И стигна се до деня петък, снегове дълбоки връхлетяха и сковаха земната твърд, пък магистралите Му затрупаха. Тогава магаре на кънки качи се, крава излая, куче вино пропи, а рибка пропя.

В тези дни на изпитания две радиоизчадия появиха се с имената си скверни Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон, пък думи гнусни заприказваха.

И навред се чу рев, вой и скърцание със зъби, а родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

По случай края на света започна предаването „Шведска маса”. Започна с песен безобразна на Ел чомбо, посветена на чакълоносачите или „Чакарон”. Така денят рожден четвъртий на поразното предаване беше обявен.

Последва традиционната Стефифешън с нейната отвратителна версия на „Нас не догонят”.

Затова или пък за друго позвъни Римлянина и пожела на водещите да не остаряват. Те благодариха за пожеланието, ама вече беше късно, защото бяха остарели преди предаването.

Весо Максимовсон поздрави в ефир девата с име Ива, но кой знае защо избра турския рапър Куршун. И тоя като закуршуни като ги закърши едни, никой нищо не му разбра.

Тук някъде стана въпрос за Виктория Силвстеед. Калудовсон се запени и захълца по русата разваликъща и съборипостеля, а пък Максимовсон поиска Вики да се боядисала в черно, защото си падал по брюнетки.

Последва анализ на борсовата търговия в Бургас. Оказа се, че на стоковата борса продават монголски одеяла от камилска вълна, банциг два броя, сгъваема маса и разтегателен диван. А в сферата на услугите се предлагали къртачески услуги за жени от майстор къртач, а за мъже къртачески услуги от майсторки изкъртвачки.

Стигна се до основното меню в „Шведската маса” и то беше „Кой да пререже лентата на края на света?”

След това слушателят Ники поздрави водещите с поздрава на Сталин „Здравствуй, сган непоправимая”, защото били шофьорски синове. После им обясни, че най-много лентички режели Стойчо Гарсониерата и Станишев.

Стефан Петров призова на онзи, който е чел погрешно календара на маите, да му скъсат дипломата.

Римлянина обясни пък, че вероятно некадърна чистачка е счупила календара в офиса на главните маи и затова липсвали други дати след днешната.

Иван Терзиев предположи, че маите са имали проблем със заплатите и с авансите с календара си.

Валя пък обясни, че който с ножиците ленти реже, може и да се пореже.

Тогава вероломните водещи порязоха ефира с гъгнива песен на Джорджано, а след това принудиха, дъртите им манипулатори, да се обади слушателят Радо.

И човекът се обади и призна, че ще празнува празниците в Бургас, защото нямал пари за Сейшелските острови.

А секунди след края на предаването Весо Максимовсон и  Красимир Калудовсон започнаха празненството за четвъртия рожден ден на „Шведска маса”. Максимовсон пи на провала, а Калудовсон яде „шведски сандвич” – брускети с кьопоолу

Празнуват и досега.

Чуйте им в звуковия файл тъпотиите за края на света. Който отложиха.