Шофьор почина в заплетен случай
Шофьор почина в заплетен случай / Дарик Бургас

Тридесет и девет годишният Драгомир Николов от Равадиново шофирал пиян и предизвикал  лека  катастрофа на изхода от Созопол към Приморско. Дрегерът показал 2.30 промила алкохол в издишания от него въздух. Той бил насочен към болницата за химичен анализ на кръвта.

Там му била взета проба, прегледан бил в Центъра за спешна медицинска помощ в града, където дежурният лекар дал мнение, че може да бъде задържан Около три часа по-късно, на телефон 112 бил повикан спешен екип, тъй като постовият полицай не можел да събуди арестанта.

Пристигналите медици не довършили прегледа, защото същевременно бил получен друг  сигнал за пострадал в тежко състояние и напуснали помещението на ареста, оставяйки Николов. След известно време се върнали при него и му поставили венозна инжекция, за което е издаден фиш.

В него пишело „запазено общо състояние в момента с употреба на алкохол голямо количество, кръвно налягане 120/80”. На разсъмване на другия ден постовият забелялзал, че арестуваният хълца и прави мъчителни опити за повръщане, с ясни симптоми, че се чувства зле.

Пристигналият за трети път спешен екип го прегледал и дал мнение, че трябва бързо да бъде откаран в Бургаската болница. По пътя Драгомир Николов починал. Според полицията, аутопсията установила, че причина за смъртта е масиран кръвоизлив в мозъка и счупен череп.

Това били последствията от причинената от него катастрофа, бюлетинът  твърди, че видими следи от наранявания по главата и тялото му липсват.