Шест боси и гладни деца са открити в Несебър
Шест боси и гладни деца са открити в Несебър / Дарикнюз, архив

Шест малолетни деца са открити на 22 срещу 23 октомври в района до Пощата в Несебър, съобщиха от полицията. Те били в крайно окаяно състояние, боси, почти без дрехи и видимо гладни. Децата са на възраст между 3 и 10 години, от които само едно не е в родствена връзка с останалите. В резултат на работата на инспектор Детска педагогическа стая към Районно управление "Полиция" - Несебър е установено, че децата са изоставени от 19 октомври от две майки - М.Х., 34-годишна от с. Градец, общ. Котел и 35-годишната М.Г. от Малко Търново.

Към момента жените са в неизвестност. Във времето от изоставянето до откриването подрастващите са се хранели с отпадъци от кошчетата за боклук, като са спели където намерят. На децата е предоставена полицейска закрила. За изоставените деца са уведомени служителите от "Отдел закрила на детето"- Поморие и две от децата са настанени в Дом "Щурче" - Средец, а останалите четири - в Дом "Юрий Гагарин" - Ямбол.

Материалите по случая са изпратени на Несебърска районна прокуратура, с мнение за образуване на досъдебни производства срещу виновните лица за изоставяне и неполагане на достатъчно родителски грижи.