Представиха златното съкровище на Приморско във Варшава
Представиха златното съкровище на Приморско във Варшава / netinfo

Община Приморско се представи на една от най-значимите Международни туристически борси в Полша - ТТ Warsaw. Престижното изложение се проведе в полската столица от 24 до 26 ноември с участието на над 500 изложители от 50 страни.
С богата програма Приморско представи целия туристически потенциал на своите курорти, заедно с образците на културно-историческото наследство в района. Рекламно-информационните материали помогнаха на посетителите на изложението да се запознаят с възможностите за организиране на почивка в Приморския край.
Морският щанд, който се промотираше заедно с Туристическата камара - Приморско предизвика голям интерес както от хора, които вече са почивали в Приморско, така и от нови туристически фирми. Щандът беше посетен и разгледан лично от българския посланик в Полша Емил Ялнъзов.
Паралелно с изложението в българското посолство във Варшава бе подредена изложба на картини, изобразяващи забележителностите на Приморско и Китен и селищата, развиващи селски туризъм. Експозицията от арт пана „Приморско - Перлата на Южното Черноморие" беше разгледана от десетки българи в Полша и от чужденци, изучаващи български език. Последното откритие на Приморско - златното съкровище, което също бе част от изложбата, предизвика най-голям интерес у посетителите.
Атрактивната изложба ще бъде експонирана на видно място в двора на посолството в продължение на два месеца. Това ще допринесе за засилване на интереса към община Приморско като предпочитана туристическа дестинация.