Председателят на ОС Созопол се включва в кметската битка
Председателят на ОС Созопол се включва в кметската битка / netinfo
Председателят на ОС на Созопол Панайот Рейзи ще се кандидатира за кмет на морския град . Това обяви днес самият той по време на среща във връзка с отчета на дейността на местния парламент за изминалите 4 години.

Рейзи има един мандат като зам.кмет на общината. На миналите местни избори той беше издигнат за градоначалник от партията на Стефан Софиянски и беше основен опонент на червения кандидат и досегашен кмет на Созопол Веска Караманова. Тогава Рейзи загуби драматично на втори тур от Караманова и оглави общинския съвет в града.

Днес Рейзи заяви , че ще бъде издигнат от местна коалиция на десни партии. В момента кандидатурата му подкрепят ССД и варненската партия “Нашия град” , която има структури в Созопол. Водят се разговори с НДСВ,  Атака,  БЗНС и други десни формации. Предвижда се местната коалиция да излезе и с листа от 17 кандидат общински съветници, ще има и издигнати кандидати за кметове във всички села на общината. Според Рейзи печелившата формула за управление на една община е коалиционната. Той допълни, че в случай на балотаж без негово участие , би подкрепил единствено дясна кандитура за кмет на Созопол.