Потоп довечера
Потоп довечера / netinfo

Интензивни дъждове, придружени със силен вятър от изток-югоизток, се очакват през тази нощ, съобщиха от Общинска администрация. Това ще създаде условия за локални наводнения, тъй като ще настъпи интензивно топене на снега, при положителни температури.

Утре дъждът ще намалее, очаква се дневните температури да достигнат 12-14 градуса. В петък и събота отново се очакват рекордни валежи. От общината предоставят на вашето внимание няколко важни мерки за вашето спокойствие, които трябва да изпълните:

Поддържайте постоянна връзка с Гражданска защита, ако вашето жилище се намира близо до река. Подгответе личен багаж с документи, лични вещи и продукти и при евакуация изключете газта и електричеството. Носете у себе си зареден мобилен телефон.

Ако пътувате с автомобил, желателно е да спрете и изчакате отминаването на пороя. Ако сте на път и видите опасност от наводнение, незабавно се обадете в Гражданска защита 112. Ако нямате такава възможност, предупредете кметството в най-близкото населено място.

При невъзможност за евакуиране на животните, отворете вратите на помещенията, където са затворени.