Постигнато и предстоящо на летище Бургас
Постигнато и предстоящо на летище Бургас / netinfo
Светът е по-близо до вас с полети от Варна и Бургас! – под това мото премина представянето на новите зимни програми на двете морски летища в рамките на 30-я юбилеен Панаир на туризма и свободното време във Варна.

Увеличаването на целогодишната заетост на летищата и възможностите за пътуване с привличането на нови авиокомпании, разкриването на нови линии и нови маршрути бе една от най-важните задачи, които Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД си постави когато преди близо година пое управлението на летищата във Варна и Бургас.

За десетте месеца на годината общият брой на пътниците, обслужени на летище Бургас надхвърли рекордната цифра от един милион и деветстотин хиляди.

От началото на годината до края на месец октомври са обслужени над 122000 пътници и повече от 1450 полета по редовни линии, което представлява 98 процента ръст на полетите и 34 процента ръст на обслужените пътници.

През зимния период на летище Бургас продължават да се изпълняват редовните полети до София във всеки делничен ден с възможност за добри връзки към много други направления, като стремежът на мениджърския екип на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт е през следващата година от летище Бургас през зимата да се изпълняват и целогодишни директни редовни полети по международни линии. Зимното разписание на полетите влезе в сила на 28 октомври.