НАП: Масово се укриват реални обороти
НАП: Масово се укриват реални обороти / netinfo
Масово се правят опити за укриване на реални обороти по заведения за обществено хранене, барове и дискотеки- съобщават от НАП Бургас. Това са установили инспекторите при започналите проверки от началото на седмицата вСлънчев бряг. Целта на акцията е физическо наблюдениена високооборотни обекти и установяване на реалната промяна на оборотите.


Над 60 обекта са проверени до моментат 16 екипа на НАП Бургас заедно с 20 инспектори от вътрешността. Отчитането на много по-ниски дневни обороти от реалните са установили данъчнните. Най- често описаното в книгата е от 3 до 10 пъти по-малко отзасеченото от инспекторите. Фрапиращ е случаят за заведение със 150 места и деклариран по документи оборот от 150 лева на денонощие.
При друг обект са засечени 20 пъти повече оборотни средства от отбелязаните в документацията за 24 часа.

Основната цел на този вид проверки е да може да се събира все по-качествен доказателствен материал, който да послужи при евентуални последващи ревизионни действия.

"Като преки последствия от нашите действия очакваме немчалко обекти да сеэ регистрират по ДДС , не на последно място може да се мисли също и за облагане по аналог" –коментираха от НАП .

Паралелно с това инспекторите от приходната администрация следят и за спазване на осигурителното законодателство. Проверките ще продължат и през август.