Над 300 бургазлии на протест срещу тръбата
Над 300 бургазлии на протест срещу тръбата / netinfo

Над 300 бургазлии излязоха на протест срещу изграждането на петролопровода „Бургас–Александруполис”. Проявата бе по инициатива на Гражданския комитет за спасение на Бургаския залив.

Присъстваха и представители на политическите партии ГЕРБ, „Атака”, СДС и партия СЕК. Това е вторият митинг в Бургас, на който гражданите изразяват недоволството си от бъдещото изграждане на съоръжението.

Протестиращите издигнаха лозунги “Не на петролопровода! ” „Искаме прозрачност!”, “Долу продажните политици” и “Не правете от Бургас Чернобил!” и развяха българския национален флаг.

В началото на митинга бе прочетено и послание от известния бургаски актьор Тончо Токмакчиев. “Мислете с главите си и кажете не”, призовава Токмакчиев.

На 17 февруари в Бургас ще се проведе местен референдум за петролопровода. На него жителите на общината ще трябва да отговорят на въпроса “Одобрявате ли изграждането на петролопровода „Бургас – Александруполис”, с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Бургас?”.