Медицински център Литос в МБАЛ - Бургас вече не работи
Медицински център Литос в МБАЛ - Бургас вече не работи / netinfo

Медицински център „Литос", който се намира на гърба на Новия корпус на МБАЛ Бургас, спря работа от днес. Лекарите, които досега са приемали там, се местят в Медицински център „Св. Николай Чудотворец", който се намира до входа на Спешно отделение на МБАЛ Бургас. Медицинският център е собственост на Бургаската болница.
От днес, 1 април 2014 г., в него се откриват три нови кабинета - неврохирургичен, ендокринологичен и кабинет за физикална терапия и рехабилитация. Новите специалисти, които вече приемат тук, са д-р Лъчезар Томов и д-р Емил Стоянов (ортопедия); д-р Сребрин Попов и д-р Пламен Миразчийски (урология); д-р Любомир Томов, д-р Светлозар Георгиев, д-р Недко Каракашев, д-р Иван Апостолов (неврохирургия); д-р Женя Караилиева-Георгиева (ендокринология) и д-р Диана Маринова (физикална терапия и рехабилитация).
Апаратурата на медицинския център е допълнена с чисто нов компютърен томограф (скенер), 4D-ехограф за фетална морфология, последно поколение и дигитален рентген.
Всички кабинети на медицинския център работят с направления от Здравната каса, както и с доброволни здравно-осигурителни фондове.
В Медицинския център има разкрит дежурен кабинет за неотложна помощ с работно време 20.00-08.00ч.