Лоши пътища гонят туристи според СДС - Приморско
Лоши пътища гонят туристи според СДС - Приморско / netinfo

СДС - Приморско предлага част от бюджетния излишък да бъде използван за довършването на автомагистрала "Тракия" и пътната инфраструктура до Черноморието. Декларация с предложението ще бъде внесена в Министерския съвет чрез парламентарната група на ОДС. В нея се казва, че най – големият проблем от който туристите се оплакват е пътуването до курортите по Южното крайбрежие.

"Хотелиерите влагат много инвестиции и ресурс в бизнеса си и се стремят да предоставят обслужване по международни стандарти. Това обаче няма възвращаемост, след като държавата повече пречи, вместо да помага на туризма", смята общинският председател на СДС - Приморско Миглена Барцулева. Според нея липсата на качествена инфраструктура вече води до отлив на туристи. Те се изнервят от продължителното и бавно пътуване до морето, поради станалите вече традиционни задръствания.

От СДС - Приморско ще инициират подписка, в която заетите в бранша и хората могат да изразят недоволството си към държавната политика в областта на туризма. Сините ще организират и форум, на който представители на отговорните институции и хотелиери ще договорят конкретни стъпки за подобряване на инфраструктурата и условията, в които бизнесът ще се развива.