ГЕРБ - Бургас влиза в кампания с регионална програма с две направления
ГЕРБ - Бургас влиза в кампания с регионална програма с две направления / Красимир Калудов

Нашата кампания се състоя през всичките повече от 3 години и половина, през нашия мандат в правителството на ГЕРБ. Това е така защото ангажиментите, които сме поемали пред нашите избиратели с гордост мога да кажа, че почти 100% са изпълнени. С тези думи областнитя председател на ГЕРБ - Димитър Бойчев даде официален старт на кампанията на партията за Бургас.
Един от най-важните позитиви, по думите му, за избраните кандитати е това, че те са местни, познават проблемите на региона, техните семейства живеят в Бургаска област и най-вече, че ще се връщат всяка семицав града, като по този начин няма да бъде прекъсната връзката с хората и техните нужди и проблеми, защото бъдещите народни представители ще се срещат с хората.
В листата е умишлено търсен баланса между мъже и жени, както и представителство на повече професионални компетентности. „Заложили сме на личности от сферата на екологията, туризма, земеделието, икономиката. Имаме и нови млади и амбициозни хора и представители на голяма част от общините в областта. За нас кампанията е благородно състезание на каузи между всички политически партии, но след изборите, каквото и да е разделението на силите в НС, за нас разделение между общините няма да има. Най-вече нашата кампания ще бъде градивна и позитивна и насочена към хората, както предишните", категоричен е Бойчев.
Той представви кандидатите за депупати от втори многомандатен избирателен район - Бургас и съобщи, че освен националната предизборна кампания, Бургас ще си има регионална предизборна програма, с конкретни ангажименти, които бургаските кандидати ще поемат. Тя ще бъде насочена в две направления - инфраструктурни проекти и ангажимент към законодателна инициатива.
Водачът на листата екс зам.-министърката на екологията и част от успешния екип на кмета на града - Ивелина Василева обеща позитивна кампания, която да е обърната най-вече към хората в Бургас и региона, без футуристични обещания, а с конкретни приоритети и изпълними намерения за довършване на започнатите положителни промени на местно ниво. Специален актцент ще бъде развитието на малкия и среден бизнес.
„За мен е чест и гордост да бъде част от екип, за който Бургас не е кауза от вчера, а нашата кауза през целиея ни живот. Пътят, по който вървим няма алтернатива, а само една посока - пътят на европейсккото развитие на България", каза Василева.
Сред акцентите в регионалната програма, които Ивелина Василева представви, влизат продължаване на усилитята в посока инфраструктура, по започнатите през миналия мандат големи проекти в Бургаска област. В това число завършването на пътен възел „Запад", отваряне на АМ „Тракия" към още три общини, четирилентовия път за Слънчев бряг и този към ГКПП „Малко Търново". Акцент ще бъде развитието на жп транспорта, шумоизолиращата стена между летище Бургас и кв. Сарафово. Сред важните приоритети, които са заложени в програмата на кандидат-депутатите е развитието на малкия и среден бизнес в региона, заедно с облекчения за рибарите и селските стопани.