Георги Манев с открито писмо до Стойновски
Георги Манев с открито писмо до Стойновски / netinfo
ОБРЪЩЕНИЕ НА ГЕОРГИ МАНЕВ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ НА И ЛИЧНО КЪМ ВАКЛИН СТОЙНОВСКИ

Провокиран съм да отговоря на нападките на Ваклин Стойновски, който в местно издание заяви, че съм лъжец , като обявявих ,че е ощетил общинския бюджет с 3 650 000 евро от сделката на сградата на Хляб и хлебни изделия находяща се в гр. Бургас на ул. Христо Ботев № 13 за което съм сезирал Окръжна прокуратура и Върховна касационна прокуратура на 01.08.2007 год.

Г-н Стойновски, като общински съветник на гр.Бургас това е последното ми публично изказване за вас. Вие като личност, която „работите за Бургас вече 18 години“, с многобройните ви пиар публикации за тъй наречения ви голям бизнес, колко добър стопанин сте, както и за това, че публично ме нарекохте лъжец , ще разясня на бургазлии що за обществен човек сте. Това е мое лично мнение, в което няма нищо общо партия Средна европейска класа на която съм председател . Поради факта, че в Бургас повечето от медиите не отразяват мнения на видни общественици , както и на общински съветници които не си плащат рекламно време , затова се налага публикацията ми да е платена. Това, че контролирате някой от бургаските медии с парите на бургазлии , визирам сделката ви с Хляб и хлебни изделия с която ощетихте общинския бюджет с 3 650 000 евро и сега удобно ги наливате в политика, като си правите пиар на добър и загрижен стопанин публикувам следните официални документи, за да видят гражданите на Бургас какъв лъжец съм. Хората са достатъчно интелигентни за да разберат истината, както и очаквам бързата намеса на прокуратурата, която съм сезирал като общински съветник още преди два месеца. Относно вашите лъжи ще се изразявам точка по точка, защото публичния ви пиар е така завоалиран, че може да заблуди дори известни политически анализатори.

Първата ви лъжа: Работя 18 години за Бургас

Ще цитирам от ваше прес съобщение:“ Работя 18 години за Бургас “. Вие се появихте в публичното пространство на Бургас преди 4 години, като с протекцията на настоящия кмет започнахте да развивате бизнес. Тъй като нямахте перспектива за бизнес в София, където живеехте и управлявахте вашите фирми след убийството на вашия партньор и приятел от детинство в което именно вие бяхте обвинен и после оправдан от независимата тогава съдебна система, започнахте да се занимавате с развлекателни заведения .Бизнес в който бях единствения ви конкурент. Тогава управлявах дискотеките Алиби и Елит, като държа да подчертая, че единствено те са заведения с разрешителни за строеж, съгласувани с Паметниците на културата, понеже се намират в контактната зона с паметника Пушкин и разрешително за експлоатация, така наречения акт 16. Заведенията които вие стопанисвахте и все още стопанисвате Текила и лятна Вселена са ви отдадени под наем по отменения чл.120 и са временни постройки, които не отговарят на никакви норми, още повече, че плащате наемна цена за лятната Вселена за значително по- малка квадратура на община Бургас, а площта която използвате е много по- голяма. По принцип приветствам конкуренцията, защото тя подобрява качеството на обслужване, но не и в този случай, когато кмета на града стои зад гърба ви. Преди две години поради това, че като млад човек със собствено мислене не се поддадох на натиск от страна на кмета и като общински съветник не гласувах някои от безумните му предложения, той удобно ви предостави дискотека Елит за експлоатация, опитвайки се да ме пречупи. Тогава официално излязах от фирмите си занимаващи се с развлекателен бизнес.

Това, че повечето ви фирми са регистрирани в София и като офшорки извън България, не ви дава основание да твърдите, че сте работили за Бургас. Най-малкото което е ,че не си плащате данъците тук.

Втора лъжа: Аз съм сериозен инвеститор ???????????

От 2 години обяснявате,че сте закупили от държавата терен от 900 кв.м. в морската градина и ще строите небостъргач. Все още небостъргач няма, защото на всеки средно интелигентен българин му е ясно, че за едно такова съоръжение е необходима доста по-голяма обслужваща площ. За целта не стига протекцията ви да е само от кмета, но ви е необходимо и сериозно присъствие в общинския съвет. За разлика от вас, аз и моят съдружник построихме едни от най-хубавите сгради в Бургас независимо от различните си политически убеждения. Това са сградите срещу пантеона и повтарям за последно, че земята сме я закупили от частно юридическо лице –„ Строителство и възстановяване“., а не е нито държавна ,нито общинска собственост. Прилагам нотариален акт за покупко – продажба на терена на който са построени тези сгради. Целта на фирмата ни бе да построим сгради, които да бъдат визитна картичка на града ни, а не да спечелим лично за себе си от тях, като намалим себестойността им.

Трета лъжа: Политическа партия „Бургас“

След като си направихте шумен пиар с така наречения небостъргач, а сега както и виждам , вече сте го и „построили“, естествено – виртуално, доколкото се сещам така се казваше и първата ви фирма - „Виртуален свят“. Вие лъжете и бургазлии за някаква виртуална партия, така наречената партия Бургас.

Четвърта лъжа: регистрирана партия за местните избори

На 25 юли излъгахте, че ще имате регистрирана партия за местните избори, използвахте видни общественици, визирам Соня Георгиева, д-р Миразчийски и Йордан Георгиев за да предадете тежест на политическа партия Бургас, която в правния мир не съществува. Нямате регистрирана политическа партия и такъв юридически субект не съществува по простата причина, че са ви необходими минимум 5500 члена за регистрация в Софийски градски съд. Един съвет от мен: За да станат членове на партия Бургас толкова много хора, вие трябва да ги убедите в идеите си и трябва да сте авторитетен човек , което в политиката се нарича доверие.

Вие така и не получихте това доверие. Използвате безцеремонно името на града ни, както и един от символите – моста на Бургас , за лични пиар кампании .Между другото, така променихте понятието за Бургас, че се замислям дали да не входирам в следващата общинска сесия предложение да променим името на гр. Бургас в старото му име Пиргос. Никой не е експлоатирал толкова безцеремонно символите и името на града ни като вас. Ако имате някаква политическа линия, която искате да устоите, измислете нещо разумно като име, което да отъждествява вашите идеи и програма. Не комерсиализирайте името на Бургас за свои лични цели.

Понеже нямате регистрация на така наречената партия Бургас, вие търсите изход . В местната преса се появи заглавие: „Партия Бургас ще бъде в коалиция“. Този ваш трик ще го обясня на български. След като загубиш доверие, не можеш да набереш членска маса и не можеш да регистрираш собствена партия, единствения законов начин да се чуе отново „политическото понятие Бургас“ е когато две забравени от бога партии, без никакъв електорат, но с изрядни документи както го изисква ЦИКМИ е да се коалират. Закона позволява коалицията да се казва Бургас. И ето,че вие отново лъжете хората около себе си, защото освен, че някои партии се

финансират по този начин давайки регистрацията си на някой мераклия като вас , така и поставят условия за избираеми места. За сега сте обявили само една партия „Български социалдемократи“, за която съм сигурен, че ви е предоставена удобно от кръгове около Йоан Костадинов. Това е партия която стои в лявото пространство. Ако следващият ви коалиционен партньор е от така наречената десница, какво ще се получи тогава? Човек има два крака - ляв и десен. Вие на кой крак ще стъпите, или за вас в политическо пространство съществува и трети крак.

Пета лъжа: алтернатива на сегашното управление.

Вие се представяте като алтернатива на сегашното управление. Във всичките ви медийни изяви като „политик“ вие казвате, че ще разчитате на гласовете на обидените от Йоан Костадинов членове на БСП, както и на тези които не могат да припознаят Димитър Николов- кандидат за кмет от ГЕРБ. Е това вече не е ваша идея. Можем да си дойдем на думата и да обобщим вашия образ: С годините вие си създадохте облик на млад човек, който

е сериозен инвеститор само на думи,“ милеещ за Бургас“, като единствена алтернатива с цел да обере негативния вот срещу Йоан Костадинов и да се опита да разцепи гласовете на кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Николов. За политическите анализатори това е ясно. Този сценарий сме го виждали вече. Преди четири години,когато г-жа Хайк се яви като опонент на Йоан Костадинов . Тогава тя успя да разцепи дясното пространство като кандидат кмет от ВМРО от което удобно се възползва Йоан Костадинов. След като спечели изборите, той назначи своя „ опонент“ Г-жа Хайк за главен секретар на община Бургас. Тази роля ви се отрежда в момента.

После всички говорят за явлението Йоан. Кмета ни не е никакво явление ами е най-обикновен играч. Вие г-н Стойновски сте маша в неговите ръце. Съжалявам много, че Димитър Николов е толкова честен и искрен човек и заслужава да бъде кмет на Бургас. Иначе на драго сърце щях да се кандидатирам за кмет, за да ви

натрия носа. Но ако се кандидатирам се страхувам, че ще откъсна от гласовете за Димитър Николов, а това може да е фатално за всички Бургазлии. Четвърти мандат на Йан Костадинов ще бъде пагубен за Бургас. Но сериозно ще се замисля дали да не водя листата за общински съветници на политическа партия Средна европейска класа, за да ви дам един добър урок.

Шеста лъжа:

Бойко Борисов подкрепя партия Бургас Във интернет сайт , вие сте сложили стара снимка ,видно от прическата ви с надпис: Бойко Борисов поздравява Ваклин Стойновски с начинанието, новата партия,и обещава да играят заедно на изборите в Бургас. На 07 септемри 2007 год. в гр.Бургас Борисов официално откри новия офис на ГЕРБ. На зададен въпрос от журналист дали подкрепя партия Бургас, той заяви: „Въпросното лице беше намерило контакт с мен в София през ръководителите на една фирма за осветление, за да осветят археологическия музей. Ако не ме лъже паметта, тогава съм се запознал с него. Аз не му знам и името и оттогава не съм го виждал, не съм го чувал. Това, с което колегата Цветанов ме запозна е, че си е направил сайт с мои снимки. С мен се снима цялата страна. Аз съм сигурен, че имам поне милион и половина и ли два милиона снимки, лични, прегърнат с някого. На подобни мероприятия идват хиляди хора, на които давам автографи. Ако утре подобен човек си сложи такива снимки в сайта и твърди подобно нещо за мен, той е помияр. За мен това е точната дума. Това е злоупотреба с моето име

За лъжата относно сделката с „Хляб и хлебни изделия“, която тиражирате публикувам следващите документи. Бургазлии са достатъчно интелигентни за да разберат истината и тази измама може ли да се постигне без протекцията на настоящия кмет. А пък вие г-н Стойновски ме съдете след изборите, чакам ви нетърпение!