Експерти от МТСП ще консултират граждани по социални проблеми
Експерти от МТСП ще консултират граждани по социални проблеми / netinfo

Екперти от Социалното министерство ще консултират граждани и юридически лица по различни въпроси и проблеми от областта на социалната политика. В дните 26 и 27 февруари представителите на МТСП ще имат приемни в Бургас, Айтос и Карнобат. В Бургас това ще става в помещение на АСП , в к-с. „Братя Миладинови” бл.57, сектор „Хора с увреждания”, за Айтос и Карнобат приемните се организират в сградите на съответните общини.

Експертите ще отговарят на въпроси, отнасящи се до прилагането на Кодекса на труда и подзаконовите актове в областта на труда – наемане и прекратяване на трудовото правоотношение, прилагане на осигурителното законодателство, изплащането на обезщетения, закрилата на децата и интеграцията на хората с уврежданияи въпроси, отнасящи се до свободното движение на хора и заетост на българските граждани след приемането на България в ЕС.

Всеки гражданин, който посети приемната ще има възможност да направи свое предложение до министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова или да подаде сигнал – както устно, така и писмено. Ако на поставения въпрос не получи веднага отговор, ще му бъде дадено разяснение, след проучване на случая, в писмен вид или по телефона- поясняват от Областна администрация.