ДСБ: Доган да отвори вратите на имота в Росенец
ДСБ: Доган да отвори вратите на имота в Росенец / netinfo

Луксозна станция в парк Росенец най-вероятно е собственост на лидера на ДПС – Ахмед Доган, твърдят от местната структура на партия Демократи за силна България.

“Ще настояваме на този имот в бургаската месност “Отманли” да бъде направено разследване. Бургаската организация предвижда да направи и питане до кмета Димитър Николов”, каза председателят на партията в Бургас – Таня Рускова.

От ДСБ припомниха за постъпили сигнали, че лидерът на ДПС притежава имоти, управлявани с подставени лица. Те били в София - на ул."Беловодски път", в Бургас - с.Росенец, в с. Дръндар, община Суворово, парк-хотел "Орфей" в Девин и хотел в Рибарица. Тъмно сините депутати искат разследване на законността на източниците на средствата чрез които са придобити и се управляват тези имоти.

От партията за пореден път настояват компетентните органи да си свършат работата и да оповестят кой е собственик на имота, както и плащани ли са данъци.
„ Най-силният ход на Ахмед Доган при създала се ситуация ще бъде широко да отвори вратите на тези имоти и да покани журналисти и данъчни вътре. Той трябва да покаже, че всичко е чисто и законно. Нищо такова обаче не се случва”, коментира депутатът Светослав Малинов.

Той представи в Бургас и предложенията на ДСБ за новото изборно законодателство. Сред конкретнтие мерки, предложени от партията за нормално провеждане на легитимни избори, без корупционни практики, тъмносините предвиждат въвеждането и на наказания за нарушителите в изборния процес.