Дариха 2 700 книги за читалищата в Бургас
Дариха 2 700 книги за читалищата в Бургас / netinfo
27 бургаски читалища ще получат по 100 книги от български автори. Дарението се прави от Община Бургас и издателство “Захари Стоянов”.Това бе обявено днес на пресконференция в Община Бургас от кмета Димитър Николов и издателя Иван Гранитски. В комплектите ще бъдат включени книги на автори от българската класика от Паисий Хиляндарски до Антон Дончев. Подобни акции издателството вече е провело в Кърджали и Велико Търново.

Тези 2700 книги са само началото, обяви Иван Гранитски. “Ние сме подготвили още няколко комплекта по 100 броя. Втората стотица е с класическа психология и философия, а третата ще е със произведения от съвременната българска литература”, добави той. Второ дарение е предвидено за Денят на будителите – 1 ноември. Издателство “Захари Стоянов” поема и безплатното издаване на книгата на поне един бургаски автор на година.

Иван Гранитски обяви, че в края на юни или началото на юли предстои създаване на комитет “Съзидание” и в Бургас. Организацията вече има изградени 15 структури в страната и си поставя за цел съхраняване на българския дух.