Българка вкара през граница една чанта пари
Българка вкара през граница една чанта пари / netinfo

Митническите служители на митнически пункт Малко Търново откриха и иззеха недекларирани 144 500 турски лири, укрити в дамска чанта под седалката на лек автомобил. Колата „Опел Астра" с българска регистрация е влизала в страната от Турция. Шофьорът и неговата спътничка са заявили, че нямат нищо за деклариране.
При проверка, под шофьорската седалка е намерена дамска чанта с пакет, пълен с 144 500 недекларирани турски лири. Установено е, че валутата е собственост на пътничка в колата, която е дала противоречиви обяснения за произхода на парите.
Срещу 56-годишната българска гражданка с инициали А.М. е образувано досъдебно производство по чл. 251 ал. 1 от НК, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура Малко Търново. Недекларираната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.
Това е втори аналогичен случай, след като 132 000 турски лири в седалка на влизащ в страната пътнически микробус бяха открити наскоро от митническите служители на МП Малко Търново. Иззетите недеклариране турски лири са с обща левова равностойност над 200 000 лв.