Бургаски полицай сред 4-та най-добри в страната
Бургаски полицай сред 4-та най-добри в страната / netinfo

Бургаски служители на МВР бяха отличени на 21 церемония „Полицай на годината". Сред наградените беше Живко Даскалов, началник на група „Противодействие на престъпления против личността и трафик на хора" при отдел „Криминална полиция" в ОДМВР - Бургас. По горещи следи Живко Даскалов и колегите му установяват и задържат извършител на грабеж и на убийство на дистрибутор на хранителни стоки в Бургас. С прякото негово участие през лятото на изминалата година са разкрити организаторите на престъпна схема, занимавали се със сводничество. Под негово ръководство е установен по безспорен начин извършителят на тежко криминално престъпление в сeло.
Индивидуална поощрителна награда получи старши полицай Галин Петков. През юли и август миналата година той е командирован в курортен комплекс Слънчев бряг. За този кратък период от време той е засякъл 19 души, притежаващи наркотични вещества. Участвал е в установяването на извършител на грабеж от чужда гражданка. През годината е задържал трима души, обявени за общодържавно издирване, допринесъл е за извеждането от анонимност на лица от криминалния контингент.
Носител на голямата индивидуална награда „Полицай на годината 2014" е старши разследващ полицай Димитър Замфиров от отдел "Разследване на тежката престъпност" при дирекция "Разследване" на ГД "Криминална полиция". Служителите на РДГП - Елхово при ГД „Гранична полиция" станаха носители на голямата колективна награда. Тя е и признание за всички командировани служители от страната, които участваха в многоетапната специализирана полицейска операция на държавната граница. Призът е в памет на старши полицай Асен Асенов от ГДГП, който загина при изпълнение на служебния си дълг на 26 декември м.г.