Братя Пулеви искат на ринга в „Несебър Арена”
Братя Пулеви искат на ринга в „Несебър Арена” / Пресцентър

Братята Кубрат и Тервел Пулеви си пожелаха много скоро да излязат на ринга в бъдещата спортна зала „Несебър Арена”. Това стана на срещи с почитатели и спортни клубове от цялата община. Двамата пристигнаха там, за да изкажат пълната си подкрепа за програмата „Спорт за всички” на кандидата за кмет Златко Димитров.

Претендентът за градоначалник от ГЕРБ представи своя проект за многофункционална зала с 5 000 места и идеята си за развитието на спорта в свой бъдещ мандат. “Спортът е най-добрата инвестиция, която може да направи всяка община. Децата трябва да имат възможност да спортуват. Това е част от възпитанието, алтернативата, която да ги държи настрана от алкохола и наркотиците”, категорични бяха Пулеви.

Златко Димитров пое ангажимент да реализира „Арена Несебър” до 3 години. Съоръжението ще даде възможност за подготовка на спортисти, но  и за мащабни спортни събития и концерти. По този начин могат да се привлекат туристи и при наличната леглова база в региона да се удължи туристическия сезон, обясниха от екипа на кандидат-кмета.

Програмата “Спорт за всички” предвижда и изграждането на спортна зала в Свети Влас, игрища, закрити плувни басейни и съоръжения в по-малките населени места в общината. Заедно със Златко Димитров братя Пулеви подариха боксова екипировка спортни клубове с автографи и пожелания на от Несебър, Свети Влас, Обзор и селата Тънково, Кошарица, Оризаре и Гюльовца.