Антипроектната прогноза за времето на Хремавия облак
Антипроектната прогноза за времето на Хремавия облак / netinfo
Тази сутрин прогнозата за времето достига до вас благодарение на неистовите усилия на вожда на племето на синоптиците Хремавия облак.

Но в интерес на истината прогнозата закъсня драматично. Ето и причината за нарушението на графика.

Станал рано върховният синоптик, нахлузил кожените панталони с ресни, сложил кожения елек с ресни, вързал кожените мокасини с ресни, запасал колана от дърт питон, провесил на него кесията за пари, направена от ..хм...кесиите на стар мечок, накрая нахлузил на главата си орловите пера и наметнал целия този ансамбъл с любимото си старо пончо.

Денят бил хубав и спокоен ...навън птичките пеели, в своите покои в шатрата тъщата на вожда Свирепата гризли дискретно хъркала, абе...Хремавия облак отметнал централната завеса със замах и прекрачил на двора.

И изведнъж се чул ужасен грохот. Някакъв багер почнал да копае двора на вожда.

Кво става тука, бе...спрете!!! завикал върховният синоптик, а срещу него с папка в ръка се приближил мазен тип и му казал

Вожде, племенният шаман Куция бизон спечели каубойски проект за прекарване на интернет в селото ви. Ето подпиши тези документи, ние ще изкопаем каналите за кабелите, пък ти ще дофинансираш 85% от проекта, а ние ще платим останалите 15% на шамана. После с тебе ще се разберем допълнително за нашата комисионна, щото и ние деца храним.

Вождът толкова се втрещил, че подписал, ама промълвил...

Интернет ли, че то ние нямаме ток за компютрите...но никой не го чул, щото мазният тип си заминал, а Хремавия облак останал с разкопан двор и с дължими 85% за финансирането на някакъв проект.

Докато се чудил как ще прелети през изкопите в двора си, се появили няколко едри каубои и почнали да мятат дълги талпи над траповете.

В следващия момент до вожда се доближил ръководителят на бригадата и казал.

Вожде, абе вашият племенен шаман Куция бизон спечели проект по програмата „Създаване на достъпна среда за индианците синоптици”

Ето на, по тия талпи ще можеш ти и семейството ти да се придвижвате напред назад. Талпите са по програмата, ама трябва да ни платиш труда. На подпиши тука.

Хремавия облак се вцепенил, ама някак успял да врътне един подпис.

Докато преглъщал мъчително, се появил един огромен валяк и зад него вървял костюмиран каубой.

Добър ден вожде, искам де уведомя теб и племето ти, че молбата на племенния ви шаман Куция бизон за участие в програмата „Малки демонстрационни проекти с големи ефекти” е одобрена.

Като част от малкия демонстрационен проект, наречен „Равен старт”, сме предвидили да ти асфалтираме хола, че сутрин да стартираш деня си от равна повърхност.

Айде, подпиши тук. Ще си платиш само труда, горивото за валяка и командировъчните на работниците. Другото го плаща обединение каубойски съюз...

А на кого го плаща? -опулено попитал вождът.

Ами, плаща го на Куция бизон, нали той е спечелил проекта – отвърнал поредният каубой експерт.

Хремавия облак се олюлял...посегнал към кладенеца на двора, за да се наплиска с вода, но там го заварила табела....

Водоподаването е спряно по проект „Да съхраним природата и целостта на невъзобновяемите източници” – ръководител на проекта Куция бизон

Вождът на племето на синоптиците тук някъде пощръклял. Надул бойния си рог и начаса се появила личната му гвардия, наричана от приятели и врагове Свирепите дюстабанлии.

Заедно с тях нахлул в шатрата на шамана, оттам го измъкнали директно от постелята, където Куция бизон обучавал три млади индианки как се пишат и печелят проекти.

Последвал кратък диалог, който според свидетели прозвучал долу горе така.

Вождът казал:

Шамане, имаме голям проблем!!

Куция бизон отвърнал...

Вожде, нямаме проблеми, защото ги решаваме с проекти!!!

Хремавия облак рекъл:

Куци ми бизоне, ако ние нямаме проблеми, то ти имаш големи, защото в следващия един час смятам да поканя няколко индианчета от кръжока по приложни изкуства и по проект „ Да съхраним обичаите” да ги накарам от скалпа ти да ми направят нощна лампа, а от ...хм...кесиите ти, да ми направят нов портфейл. Да кандидатствам ли с индианчетата по този проект, какво ще кажеш? Ще платиш на децата само за труда, а?

Шаманът изпищял пронизително и отвърнал през рев.

Проектите са каубойско светотатство..те са несъвместими с индианския морал...забрани ги велики вожде, а аз ще върна всички пари по всички спечелени проекти...само не ми пипай скалпа и ...о, велики небеса не ми пипай и на свидното, добрите ми стари кесии.

Така завършила тази проектна активност в индианското село.

Шаманът се разкаял, върнал парите, платил си неустойките на каубоите, ама си запазил целостта на ..кесиите в панталоните.

А Хремавия облак се насочил към центъра на селото, там потрил две цепеници една в друга и запалил огън, после чрез димни сигнали ми пратил прогнозата, която гласи.

Оооо, бледолики, облачни бизони ще пасат по небесните савани, но небесната лейка няма да капе, Слънчевия реотан ще ви грее, Оня, Що Духа ще е слаб, а на гости ще ви дойдат минимум 14 и максимум 23 от синовете на Великата печка.

Аз казах хау.