Близки на жената отправиха обвинения към лекарите
Бременната жена, починала с коронавирус в болницата в Благоевград, е прекарала няколко дни със симптоми у дома преди да потърси лекарска помощ.

Това съобщи за NOVA директорът на лечебното заведение. Здравният министър разпореди спешна проверка за причините за трагедията.

Близки на жената обаче отправиха обвинения към лекарите. Те разказаха, че във времето, в което тя е била в реанимация, те по препоръка на лекарите е трябвало да купуват и да носят лекарства в реанимация.

Бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград (ВИДЕО)

От болничното заведение на този етап отричат това да е истина, но уточниха, че по време на предстоящата проверка ще бъде установено дали наистина лекари са карали близките на жената да носят лекарства.

Жената е била бременна в петия месец. „Как на бременна жена ще купуваш сам лекарства? Докторите ни пратиха, но дали са слагали и давали, това можеш ли да го докажеш?”, коментира дядото на починалата жена - Йордан Попгерасимов.

„Това е изключено, просто не мога да си представя такова нещо. Какви лекарства трябва да купи? Имаме всичко”, заяви д-р Огнян Митев - директор на МБАЛ-Благоевград.

Доктор Митев увери, че въпросът за лекарствата ще бъде изяснен в близките дни. А в родното село на жената са шокирани от смъртта й. „Тя си е била в съзнание и е казала на докторите какво й е. Казали са й „не бой се”, но ето финала”, каза Йордан Попгерасимов.

От болницата в Благоевград заявиха, че жената няколко дни си е стояла вкъщи със симптоми и едва след това е потърсила медицинска помощ. „Вкъщи е била и не е лекувана. Идва при нас за лечение, след като е имала симптоми и то не ден и два”, посочи д-р Огнян Митев.

В болницата ще бъдат извършени две проверка - вътрешна и външна от отдел „Медицински надзор”. „За да бъдат изяснени всички факти около смъртта на тази родилка.

Съболезнования на близките на починалата жена. Много е неприятно, но това заболяване протича жестоко”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Резултатите от проверките вероятно ще са готови идната седмица.
nova.bg