Върнаха наредба за стопанисване на земеделски имоти
Върнаха наредба за стопанисване на земеделски имоти / Пресцентър

С 31 гласа "за" и 1 "против", Общинският съвет в Благоевград утвърди временна комисия, която ще следи за изпълнението на общинския план за развитие 2014- 2020 година.

В ресорната комисия влязоха Кирил Илиев, арх. Иван Калпачки и директорът на "Устойчиво развитие и евроинтеграция" Костадин Георгиев.

Местните парламентаристи приеха и предложението за тригодишна бюджетна прогноза за периода 2015- 2017 година.

Приети бяха и три извънредни точки- за заместването на вр.и. д. кмета на село Изгрев Иван Стойчев с Живко Чукарски.

На отправено питане за актуалността на общинските земи, в това число горски фонд и поземлен фонд, внесено от червения общинския съветник Милан Богдански, кметът на Благоевград Атанас Камбитов отговори писмено.

Общинските съветници гласуваха и решение за промяна на местоположението и капацитета на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Капацитетът на центъра се увеличава от 20 на 40 места, персоналът му нараства от 6 на 12 служители, а годишната издръжка за едно лице, съгласно единните разходни стандарти за финансиране на делегираните от държавата дейности чрез общинските бюджети през настоящата година става 2599 лева.

Променя се и местоположението на центъра, като от сега нататък той ще се помещава на  ул. „Христо Смирненски”.

Наредбата за реда за придобиване, управление и разпорежда с общинско имущество бе върната за прецизиране в комисиите. Съветниците върнаха предложението на кметската администрация, за да бъдат защитени интересите на коректните земеделски стопани, които ще използват пасища и мери под наем на територията на община Благоевград.