Всички детски градини и ясли в Благоевград ще работят и през лятото
Всички детски градини и ясли в Благоевград ще работят и през лятото / netinfo

Нито едно детско заведение в Благоевград няма да затваря врати през летния сезон, съобщи градоначалникът Костадин Паскалев. В периода от 13 юли до 4 септември всички детски градини и ясли ще работят, при нужда ще бъдат сформирани сборни групи, за което обаче родителите ще бъдат известени предварително, допълни кметът.

По настояване на Паскалев заместникът му - д-р Валентин Василев е провел среща с директорите на всички детски заведения в общината за уточняване на организацията на работа през летните месеци. До края на деня ръководителите на детските градини и ясли трябва да представят в общинска администрация списъците със записаните деца. Миналата година чрез електронния регистър бяха установени 63 случая на дублиране на деца, което тази година няма да се допусне, каза Костадин Паскалев.

Кметът на града е възложил на директорите да обсъдят възможността да създаване на нови яслени групи, тъй като в момента има по 18 деца в група при норматив от 16. При необходимост от разкриване на нови групи в яслите общинското ръководство трябва да сигнализира финансовото министерство в срок до 10 юни за отразяване в бюджета за следващата година.

Тази седмица заместник-кметът д-р Валентин Василев ще се срещне с директорите на детски заведения, в които предстои да се извършат ремонтни дейности, както и с представители на строителните фирми и инвестиционния отдел на община Благоевград.

Ремонтите в детските градини и ясли стартират от утре.