Социалистите В Гоце Делчев номинираха Валери Сарандев
Социалистите В Гоце Делчев номинираха Валери Сарандев / Снимка: Маргарита Петкова
От общо 18 предложените имена на кандидати за депутати от БСП в Гоце Делчев, с най-много номинации – 34, е председателят на Общинския съвет на БСП в Гоце Делчев  Валери Сарандев. След него, с 27 номинации е общинският съветник Иван Геров и заместник – кметът Богдан Боцев с 19. За водач на листата неврокопските социалисти са посочили лидера на партията Корнелия Нинова. Ако Нинова оглави листа от друг район, за водач в Благоевградски МИР гоцеделчевските социалисти биха подкрепили Весела Лечева, Костадин Паскалев, Кристиян Вигенин, Кирил Добрев, Красимир Янков, Момчил Неков или Иван Ченчев.

На проведената вчера общинска конференция на БСП Гоце Делчев бе взето решение имената на първите трима с най-много номинации Валери Сарандев, Иван Геров и Богдан Боцев, да бъдат изпратени за обсъждане в областния и националния съвет на БСП.

Общо 144 са делегатите с право на глас на общинската конференция на БСП в Гоце Делчев, като от тях на форума вчера присъстваха 127. Гости на събитието бяха Весела Лечева и Иван Ченчев от Изпълнителното бюро на БСП, досегашният народен представител от 1-ви МИР Благоевград Кристиан Вигенин и председателите на Общинските съвети на БСП в общините Гърмен, Хаджидимово, Сатовча и Банско.

С голям интерес делегатите и гостите изслушаха доклада на председателя на Общинския съвет на БСП Гоце Делчев Валери Сарандев, относно актуалната политическа обстановка. На местните социалисти бе поставена висока оценка за работата, като партийната организация в Гоце Делчев категорично е посочена за най-добрата в областта, както и сред водещите в страната.

Лидерът на социалистите в Гоце Делчев  Валери Сарандев, е с най-много номинации за народен представител от партийните структури и в четирите общини на района, с което членовете на БСП в Гоцеделчевско категорично заявиха желанието си той да бъде издигнат за депутат на предстоящите избори.
Окончателното решение за подредбата на листата на БСП за предстоящите парламентарни избори ще бъде взето до края на следващата седмица.