Установиха убиеца на работника от магистрала Струма
Установиха убиеца на работника от магистрала Струма / Sofia Photo Agency, архив

Потвърдиха самоличността на мъжа, който уби с камък работник на автомагистрала "Струма". Вече е сигурно, че криминално проявеният Емил Чачев, с прякор Ембака, е извършителят на престъплението, съобщиха за Нова телевизия от полицията.

Мъжът е от санданското село Лешница. В момента издирването му продължава. В акцията участват служители на реда от цялата страна.

На въпрос на Дарик дали убиецът е имал съучастник, който се е предал в полицията, директорът на ОД МВР - Благоевград Христо Разсолков, беше категоричен, че извършителят на престъплението е само един.

"От вчера са разпитани много хора, но извършителят е един, в момента на престъплението е бил със съпругата си", каза Разсолков. Той поясни, че за момента няма информация, дали извършителят е в пределите на страната.

"Предвид богатото криминално минало на издирвания, едва ли ще премине през граничен пункт", каза още Разсолков.

47-годишният работник на строителна фирма, изграждаща АМ "Струма" край Сандански, беше пребит до смърт вчера около 13:40 ч.

Една от основните версии е, че причината за нанесения побой е направена забележка от страна на убития към килъра, че участъкът е затворен за движение на коли. Извършителят е нападнал жертвата си с нож и камъни.

Според източници на Нова телевизия най-вероятно преди смъртоносния удар е имало разправия между няколко мъже, най-вероятно е имало и гонка. Започна да се разпространява и версията, че смъртта на Николай може и да е нещастен случай, при боя да е паднал и да е наранил главата си. Свидетелите, обаче опровергават тази версия и твърдят, че 47-годишният служител е нацелен с камък умишлено.

Веднага след инцидента, на място е пристигнал екип на Спешна помощ, но мъжът е починал на път за болницата.

По случая е образувано досъдебно производство.