Търсят тялото на потъналия край Кресна шофьор
Търсят тялото на потъналия край Кресна шофьор / Дарик-Благоевград, Елина Христова

Екипи на "Гражданска защита" - Благоевград и доброволци от рафтинг клуб издирват повече от седем часа тялото на шофора Мустафа Мисанков в изплувалия тази сутрин камион на 200 метра под срутилото се платно, част от главен път Е-79.

От "Гражданска защита" съобщиха, че мъжът не е в самосвала. Вратата на кабината е била отворена, но тялото на потъналия заедно с камиона работник от фирма "Кос алфа",  все още не е открито. Към този час издирвателните действия продължават в района на Кресна. Възможно е тялото на шофьора да е на брега, тъй като нивото на Струма вече е спаднало.

По-рано днес от "Гражданска защита" обявиха, че ще пристигне кран от Кремиковци, който да изтегли камиона от Струма. Машината обаче трябва да пътува часове през Папаз чаир и Гоце Делчев, за да стигне до мястото, където е потъналият камион. Вероятно изваждането му ще продължи на 9 декември, след като открият тялото на шофьора, научи Дарик.

Районът, който е близо до стария мост при Кресна, е отцепен от полицаи. На мястото, където е потъналият камион, са само родителите и близките на шофьора Мисанков.

Съдружникът в пътноподдържащата фирма "Агромах" Методи Бачев обясни: „Към този час са положени над 8000 кубика скална маса, едроломен камък. Напредваме доста сериозно с ангажимента. Това, което сме обещали, ако времето не ни изненада с по-критично състояние като силни снеговалежи или силен дъжд, в рамките на 10 дни Е-79 ще бъде отворен и автомобилите ще могат да преминават свободно. Мобилизирана е цялата техника на фирмата, целият личен състав, съдействат всички институции. Хубаво е, че камионът е открит и няма да създаде допълнителни пречки. В този момент най-важното е да се намери и шофьорът".