Три сгради в кв. Освобождение одобрени за узаконяване
Три сгради в кв. Освобождение одобрени за узаконяване / архив

Три жилищни кооперации, обитавани от около двайсет семейства от благоевградския квартал "Освобождение" вече са одобрени за узаконяване, съобщават от пресцентъра на Община Благоевград.

Преди по-малко от месец бе организирана среща между граждани и администрация, която бе първата подобна  инициатива от 20 години насам в помощ на гражданите. Нейната цел бе именно да запознае обществеността с процедурите по узаконяване, крайните срокове и необходимия комплект документи.

В архитектурния отдел на община Благоевград отчитат засилен интерес от страна на живущите в кооперации, намиращи се в квартал „Освобождение” за подаване на документи за узаконяване на жилищната им собственост.

По думите на специалистите от отдел „Строителство” в община Благоевград ежедневно идват хора да търсят информация, съдействие и мнения. От дирекцията допълват, че за пръв път от години гражданите са отворени за лична комуникация със служители на администрацията и им гласуват доверие.

Директор Дирекция „Строителство” Антоанета Робева заяви готовност да се намери най- доброто решение за гражданите от кв. „Освобождение” и до крайния срок да бъдат узаконени възможно повече сгради.

Във връзка с казусите с благоевградския квартал е свикана комисия от осем души, с председател главния архитект на община Благоевград Васил Тинчев, която ще заседава в следващите дни. Комисията включва архитекти, юристи и експерти от строителния отдел на общината.