Театрални празници в Разлог
Театрални празници в Разлог / Снимка: Община Разлог

За пета поредна година от 24 до 30 юни в Разлог ще се проведат театрални празници "Звездите на театъра”. Организатор на събитието е Община Разлог, Нона Поп арт и Банско Роял Тауърс , а програмата на фестивала е дело на Нона Йотова и драматурга на Народен театър „Иван Вазов” Роза Радичкова.

Кметът на Разлог Красимир Герчев ще посрещне звездите на театъра на площада пред читалището, които ще дефилират по червен килим, под аплодисментите на техните фенове.

Тазгодишният фестивал на театралното изкуство ще бъде открито с постановката „Възгледите на един учител за народното творчество” на Камен Донев, със специалното участие на НФА „ Филип Кутев”.

В продължение на една седмица на сцената в големия салон на Народно читалище „15 септември 1903-1909” жителите и гостите на Разлог ще могат да видят постановките "Семеен албум”, „Бел Ами”, „Госпожица Юлия”, „Иванов” с участието на Иван Ласкин,  "Дагота” с участието на Юлиян Вергов, Владимир Карамазов, Александра Василева и Захари Бахаров, както и „Тайната вечеря на дякона Левски” от Стефан Цанев.

По думите на градоначалника Красимир Герчев, интересът към постановките е изключително голям, като до този момент са продадени близо 1700 билета. Той допълни, че билети се купуват не само от почитатели на театъра от Разлог, но и от Якоруда, Сандански, Гоце Делчев, Банско, София, Петрич и Сандански.