Ремонт променя маршрута на влаковете София – Благоевград – Петрич
Ремонт променя маршрута на влаковете София – Благоевград – Петрич / netinfo
Ремонтни дейности на железопътния път в участъците Делян – Дупница, които ще се извършват от днес до 18 ноември, ще наложи пълното прекъсване на влаковото движение в участъка, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

През посочените дни няма да бъде възможно преминаването с влак между Делян и Дупница и по тази причина един бърз и два пътнически влак ще се движат по съкратен маршрут.

Бързият влак № 5611/52211 от София за Кулата и Петрич, който заминава в 11:30 часа, ще се движи само между София и Гълъбник. Пътническият влак № 50111 от София за Благоевград, който заминава в 09:10 ч., ще се движи само между столицата и Дупница. Той ще пътува по обичайното си разписание до гара Делян, откъдето ще заминава с 12 минути по-рано.

Пътническият от Благоевград за София ще се движи само между Гълъбник и София и в този участък ще запази обичайното си разписание.

По време на извършвания ремонт с частично променен маршрут ще се движи бързият влак № 5610/52212 от Кулата и Петрич за столицата, който вместо от Кулата ще заминава от южния град в 16:58 ч.

За удобство на пътниците ще бъдат осигурени автобуси между Гълъбник и Дупница, които да превозват клиентите на железопътния превозвач в участъка на извършвания ремонт.