Проверяват СИМ картата на издирвания вече седмица Иван Тумбалов
Проверяват СИМ картата на издирвания вече седмица Иван Тумбалов / netinfo
Криминалистите в Благоевград са разсекретили SIM картата на мобилния телефон на издирвания вече седмица Иван Тумбалов. 18-годишният ученик от благоевградската Езикова гимназия изчезна безследно в новогодишната нощ.

От полицията информираха, че мобилният оператор, чийто клиент е Тумбалов, е разсекретил разговорите, проведени от момчето преди телефонът му да бъде неактивен.

Последното регистрирано обаждане е било към 23.30 часа на 31 декември. Тогава Иван е разговарял със свой приятел от района на Кюстендил.

Разговорът е бил съвсем приятелски и криминалистите са установили, че обаждането е несъотносимо към воденото разследване, научи Дарик радио.

До този момент полицаите от РУ на МВР - Благоевград нямат окончателни резултати и от иззетите записи от камери на банки и други учреждения, разположени в централната градска част.

Разследващите съобщиха, че приятели на Иван Тумбалов са го виждали между три и четири часа след полунощ на 1 януари в благоевградската дискотека "Ъндърграунд". Преди това момчето е било в квартал "Струмско" и в клуб "Дръм".

В издирването на Тумбалов участват приятели и близки на семейството му, както и добронамерени негови познати и съученици.

Иван е много добро, скромно и с развито чувство за справедливост и честност дете, коментира пред Дарик директорът на Езиковата гимназия Тина Попова, която се надява издирването му да приключи успешно и Иван да се завърне в училището, където всички го обичат.