Превозвачите в Благоевград протестират трети ден
Превозвачите в Благоевград протестират трети ден / снимка: БГНЕс

Около 30 автобуса за трети пореден ден преминаха на протестно шествие из централните улици на Благоевград. Те започнаха обиколката си от района на автогарата, като спазиха предварително одобрения маршрут. С включени клаксони возилата обиколиха центъра на града.

Протестът се организира от благоевградските транспортни фирми "Пътнически превози" ООД, "Струма 11" ООД и "Скаптопара 5" ООД, които се обявяват срещу несправедлива транспортна схема.

Превозвачите настояват Министерството на транспорта да я промени възможно най-скоро. Държавната институция е направила служебна промяна на междуградските разписания, която е в полза единствено на една петричка частна фирма. Новото разписание е наложено от промененото време за пътуване след пускането в експлоатация на новата отсечка от автомагистрала "Струма" до Дупница.

БТА информира, че на заседание на Областната комисия по транспорт на 3 септември благоевградските превозвачи ще внесат предложения за промяна в транспортната схема, които ще бъдат изпратени до ресорния министър.