Пратиха в затвора сводника Кало Циганина
Пратиха в затвора сводника Кало Циганина / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Съдът в Сандански постанови 6 години затвор за известния в региона сутеньор Калоян Мишев, с прякор Кало Циганина. Той бе признат за виновен в склоняване към проституция на непълнолетната Екатерина Сюзантова от Видин. Престъпното деяние е извършено в периода 2005-2006 година, в условията на рецидив.

Съдът наказа Калоян Мишев за седем доказани случая за упражнено сексуално насилие над момичето, предлагано на наши и гръцки граждани за платена любов. Сумарно той получи 26 години лишаване от свобода, но съгласно НПК, бе наложено най-тежкото от наказанията - 6 години затвор и глоба от 1000 лева. Освен това Калоян бе осъден да плати граждански иск в полза на Екатерина в размер на 3000 лева за претърпените от нея неимуществени вреди.

Магистратите в Сандански оневиниха в повдигнатото обвинение съучастника на Калоян Мишев - Румен Симеонов. Той бе даден на съд за развратни действия и предлагане на наркотични вещества на Надежда Беркова от Плевен.

Административно наказание глоба в размер на 1000 лева бе наложено на третия участник в сутеньорската група Димитър Методиев, също от Сандански.

Калоян Мишев е с богато криминално досие. Арестуван е множество пъти за сводничество и продажба на наркотични вещества. През 2008 година бе задържан от криминалистите в момент на продажба на хероин на зависим от твърдата дрога младеж на централна улица в Сандански. Делото за това деяние все още е висящо.