Паскалев подписа договора за ремонт на стадион Христо Ботев в Благоевград
Паскалев подписа договора за ремонт на стадион Христо Ботев в Благоевград / netinfo

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев подписа договора за възлагане на проектиране и изпълнение на ремонта на стадион "Христо Ботев" с определеното за изпълнител дружество "Благоевград спорт 2009" ДЗЗД – Благоевград. Работното съвещание за координиране на дейностите по изпълнение на договора с участието на зам. кметовете арх. Георги Скрижовски и д-р Валентин Василев, както и с управителят на “Спортни имоти” Кирил Ваклинов, представители на ФК “Пирин” и на дружеството –  изпълнител е насрочено за 29 юни.

"Благоевград спорт 2009" ДЗЗД спечели откритата процедура за поръчката с предмет “Реконструкция на игралното поле на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Цената за изпълнение на договора за проектиране и изпълнение е 555 885 лв., а срокът за приключване на ремонтните работи е 60 календарни дни. Внесената от “Благоевград спорт 2009” ДЗЗД по сметките на общината гаранция е 5% от общата стойност на договора - 27 794 лева.

Обществената поръчка за реконструкцията на игралното поле на стадион "Христо Ботев" включва следните подобекти - проектиране и изграждане на дренажна система, проектиране и изпълнение на автоматизирана поливна система, проектиране и изпълнение на резервоарно стопанство и помпена станция, проектиране и изпълнение на водопровод до резервоара с дължина 1500 м. и затревяване с нови чимове, торове, изкопи, товарно-разтоварни дейности.