Очаква ни ясно време, температурите се понижават
Очаква ни ясно време, температурите се понижават / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Прогноза за 13 февруари, неделя

През нощта ще преобладава ясно време, но ще има временни увеличения на облачността. Още след полунощ вятърът ще започне да отслабва, а до сутринта на много места и ще стихне, с изключение на Източна България. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 4°.

В неделя и в Източна България вятърът ще стихне. Над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Към края на деня от запад-северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу понеделник на отделни места ще превали слаб сняг. Дневните температури спрямо изминалите топли дни ще се понижат чувствително и преобладаващите максимални ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 5°.

Над планините ще има променлива облачност, която след пладне от запад ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен по билата и силен вятър от запад-северозапад. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, а на 2000 м - около минус 6°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, главно в часовете преди пладне. Вятърът ще стихне. Максимални температури на въздуха 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg