Наградиха бивши управници в Неврокопско
Наградиха бивши управници в Неврокопско / netinfo

Общинският съвет в Гоце Делчев проведе тържествено заседание, посветено на 100 – годишнината от Освобождението на Неврокоп.

По време на заседанието, съветниците взеха решение за именуването на шест ново обособени улици в Гоце Делчев. Председателят на ОбС Ангел Гераксиев връчи юбилейни грамоти за проявено и доказано родолюбие и патриотизъм в професионалната и обществената дейност.

Сред удостоените с грамоти са Иван Праматарски – председател на Съюза на ветераните от войните в града, Петър Шилев-председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Бойко Гърнев-председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Богдан Боцев-почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Юбилейна грамота получиха още Неврокопският митрополит Натанаил, народни представители, директори на държавни институции и журналисти. Посмъртно юбилейна грамота бе връчена и на политика, бивш вътрешен министър, Николай Добрев. Отличието получи неговият баща.

С юбилейни грамоти бяха удостоени и хората, които са били начело на местната власт в общината в последните десетилетия. Сред тях са Димитър Пенков-кмет на Гоце Делчев в периода 1969 – 1972, Ангел Кълвачев-кмет във времето 1979–1987, Васил Канин-кмет през 1988 – 1990, Тодор Радулов – кметувал през 1990 година, Хенрих Михайлов-управлявал през 1991 – 1995 година.

Веднага след тържествената сесия, кметът Владимир Москов и Ангел Гераксиев откриха паметна морена на поета–революционер Пейо Крачолов Яворов, който е първият кмет на освободения град Неврокоп.