Минимум 2 % от общинския бюджет да се вложат в спортните клубове, предлага ГЕРБ
Минимум 2 % от общинския бюджет да се вложат в спортните клубове, предлага ГЕРБ / netinfo
Най-малко 2 % от общинския бюджет на Благоевград да бъдат предвидени за дейността на спортните клубове в града, предлагат местните парламентаристи от ГЕРБ. Да не забравяме че на територията на общината има над 40 клуба и две спортни федерации - по бейзбол и таекуон-до, аргументират се съветниците.

Сумата, заделена за спортните клубове в миналогодишния бюджет - 30 000 лв., е крайно недостатъчна, така че ако искаме спортни достижения сега трябва да предвидим поне 150 000 лв., заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ в Благоевград и председател на местния парламент Костадин Хаджигаев. Специална точкова система, изготвена от ГЕРБ-съветниците, ще разпределя средствата за отделните клубове, каза още Хаджигаев.

От партията вече са готови и с изработена програма за развитие на спорта в общината, която смятат да внесат за одобрение в общинска администрация.

Ако предложението ни се приеме броят на децата, спортуващи в благоевградските клубове, ще нарасне двойно, прогнозират от ГЕРБ.

По данни на партията около 12 % са в момента занимаващите се със спорт деца в ученическа възраст, а разходите, направени от клубовете през 2008 г., се равнява на 4 % от миналогодишния бюджет на община Благоевград.