Изпълкомът на ГЕРБ утвърди общинските лидери в Пиринско
Изпълкомът на ГЕРБ утвърди общинските лидери в Пиринско / снимка: ГЕРБ - Благоевград

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ утвърди на свое заседание днес общинските ръководители, секретари и състави на партийните организации в Благоевградска област.

В областния център съставът на общинското ръководство е седемчленен. На лидерския пост застава общинският съветник Йордан Андонов, колегата му Анатолий Антов е организационен секретар, съобщиха от местната структура на партията на Бойко Борисов.

В Банско общински ръководител е народният представител и бивш председател на местния парламент Георги Икономов, организационен секретар - Сашка Въчкова, заместник-кмет по хуманитарните дейности. Тричленно е ръководството в Белица с ръководител Стефан Станков.

Ангел Плевнелиев застава начело на партийната организация в Гоце Делчев, в Гърмен е утвърден за ръководител Розен Марчев.

Лидер на ГЕРБ в Кресна е Георги Георгиев, в Петрич - Димитър Танев, в Разлог - Мария Копанарова, в Сатовча - Михаил Парпелов, в Симитли - Георги Лунджов.

Кирил Пасков е определен за общински партиен ръководител в Хаджидимово, а директорът на Областна дирекция "Земеделие" - Кирил Укев ще отговаря за ГЕРБ структурата в Струмяни.

Ръководители за Сандански, където за поста се спряга името на заместник-областния управител Георги Баханов, и за Якоруда, все още не са утвърдени. Най-вероятно лидерите в двете общини ще станат известни през август, коментираха за Дарик източници от областната централа на ГЕРБ.

Досега областното ръководство изпълняваше функциите на общинско. След промените в устава на ПП ГЕРБ се създава легитимно общинско ръководство, което е избираемо, а областният председател ще бъде координатор и ще се назначава от Изпълнителната комисия на партията. 

По брой членска маса Благоевградска област се нарежда на второ място в страната, изпреварвайки големи области като Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора, след първенеца - София-град. Към настоящия момент в ГЕРБ членуват 4400 души от региона.