/ БТА
Балканска музика и неуморима публика белязаха втората фестивална вечер на "South West Festival" в Благоевград. Гост беше Горан Брегович, който излезе на сцената с Оркестър за сватби и погребения и певиците Людмила Радкова и Даниела Радкова. 

При излизането си на сцената Брегович се обърна към публиката с думите „Надявам се, че ще харесате концерта тази вечер“ и представи програмата – нещо старо, нещо ново и няколко песни, писани за филми.

БТА

Репертоарът бе палитра от емоции, каквато е и балканската душа. От сцената звучаха „Месечина“, „Ederlezi”, “Bella Ciao”, „Вечерай, Радо“, а кулминацията бе изпълнението на песента „Калашников“


През цялото време Горан и музикантите на сцената комуникираха с няколкохилядната публика, която отвръщаше с неспирен поток от положителна енергия и пееше с тях всяка следваща песен. Неспирното „още“ на множеството меломани върна музикантите няколко пъти на бис. 

БТА

Втората вечер на най-новия фестивал в Благоевград – “South West Festival” премина под звуците на етно музика, съчетана с модерни ритми. На сцената тази вечер пяха и свириха „Оратница“ и „Балканджи“, които с нестандартното си звучене и преплитане на фолклорни ритми със съвременни мотиви накараха хора от всички възрасти да танцуват на техните изпълнения. 

БТА

Хората имат нужда да чуят разнообразна музика, да се забавляват и да се отърсят за малко от проблемите си, така че ние затова сме тук, каза пред БТА вокалистът на „Оратница“ Иван Господинов – Попа. Младите все повече започват да се интересуват от фолклор именно заради такива групи, допълни той. 

Началото на фестивала поставиха Алекс Раева и Mind tips, които подготвиха публиката за дългата музикална вечер, част от най-новия фестивал в Благоевград.

БТА

„South West Festival” е първото мащабно музикално събитие в Благоевград от началото на пандемията от COVID-19. Фестивалът събра в себе си южняшкия темперамент и западната култура, а наред с това и капризите на времето, което в първата фестивална вечер поднесе на публиката пороен дъжд, но не отказа меломаните да се насладят на изпълненията на Керана и Космонавтите, Любо Киров, Мария Илиева и хедлайнера на вечерта – Ищар. 



Фестивалът “South West Festival” се организира от Община Благоевград, “Art Stage and Fest”, съвместно с Bulgarian Live Music.

БТА

БТА