Г. Икономов откри летните театрални празници в Банско
Г. Икономов откри летните театрални празници в Банско / netinfo

С комедията на Рей Куни „Безумна нощ” стартираха театралните „нощи” в Банско. Постановката на Валентин Танев бе играна за 23-ти път на сцената на изпълнената с публика зала на читалище „Никола Вапцаров” в курортния град.

Комедийният талант на актьора Красимир Ранков, познат ни и от малкия екран, бе допълнен от невероятната игра на Валентин Танев, Кирил Кавардаков, Дамян Тенев, Анна Симова, Явор Костов и Иванка Шикерова, поясняват от пресцентъра на общинска администрация. „Тази седмица Банско е театър. И този път се постарахме на нашата сцена да гостуват големи имена на българския театър. И така ще бъде винаги. Празниците ги има и ще ги има, защото я има уважаемата публика” каза по време старта на вечерите Икономов.

Днес предстои да бъде игран куклено-театралният спектакъл с образователна цел ”Българан”, който ще върне малките зрители в зората на киното. В петъчната лятна вечер зрителите ще се насладят на титана на българския театър Васил Михайлов  и неговата елегантна партньорка Стефка Янорова в „Брудершафт”. Авторът на пиесата е един от най-поставяните съвременни драматурзи Анатолий Крим, а за участието си в нея Васил Михайлов бе удостоен с награда за мъжка роля на Зимния театрален фестивал „Сцена, палитра, слово” в Пловдив.  Програмата ще продължи с най-новата постановка на режисьора Бойко Илиев „Пролетно тайнство”. Спектакълът е създаден от Илиев по творба на Крис Грийнхалч.

Г. Икономов откри летните театрални празници в Банско
netinfo

Посветен на любовта между композитора Игор Стравински и модната икона Коко Шанел,  „Пролетно тайнство” ще ни срещне с две от най-успешните съвременни български актриси – Параскева Джукелова и Йоана Буковска. На 7 юли ще бъде последната театрална наслада за тазгодишното издание на Театралните вечери. Асен Блатечки е звездата в новата романтична комедия „Око под наем”. В ролята на нелеп частен детектив, абсурден, неорганизиран, патетичен, но всъщност много симпатичен, той ще постави щрихите на една добра, красива и забавна история в партньорство със Стефан Иванов и Ива Папазова.

Билети могат да се закупят всеки ден от 9:00 до 19:00 часа на касата на читалище „Никола Вапцаров“!