Феновете ликуват за новите шефове в Пирин
Феновете ликуват за новите шефове в Пирин / Дарик - Благоевград, архив

Феновете в Благоевград са доволни от избора на новия председател на Управителния съвет на ПФК "Пирин" Кирил Ваклинов и от влизането на Константин Капчин в управата на клуба.

"Кирил Ваклинов, е създател на фенклуб АК "Пирин СС" и бивш председател на ултрасите. Десет години след основаването на една от първите такива организации в България, привържениците на "орлетата" успяха да вкарат двама представители в ръководното тяло на любимия ни клуб, създавайки за пореден път прецедент в историята на родния футбол", се казва в открито писмо до медиите.

"Идеята на създаване на АК "Пирин СС" бе свързана с борбата срещу некадърни управници и собственици, които в последните години не оставиха нито миг спокойствие на редовия футболен фен в Благоевград. Една декада по-късно, колелото на събитията така се завъртя, че човекът, обявен от определени кръгове за персона нон грата на стадион "Христо Ботев", вече две години ръководи успешно общинското дружество "Спортни имоти", а сега поема и управлението на Пирин", посочват от фенклуба. 

Привържениците на Пирин пожелават на Кирил Ваклинов да изведе любимия Пирин до покоряване на нови върхове и успехи, които неимоверно се коренят в идеологията на АК "Пирин СС", а именно – има ли цел, няма провал.