Дядо Коледа и Снежанка изненадаха деца на полицаи
Дядо Коледа и Снежанка изненадаха деца на полицаи / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Повече от 60 деца на полицейски служители от системата на Областната дирекция на МВР в Благоевград посрещнаха Дядо Коледа. Тежкият гост пристигна с микробус на МВР. В двора на полицията го чакаше и красивата Снежанка - служителка в сектор "Миграция".

Всички малчугани получиха подаръци, но само срещу песен или стихче. Татковците полицаи пък си спомниха с носталгия, че само преди година и те получиха коледни изненади.

"Коледното тържество бе организирано изцяло от служители в благоевградската дирекция и респективно от синдикалното дружество към Федерацията на служителите в МВР. Поставихме касичка, в която събирахме пари през последните дни. Нашият колега - Христо Стамболийски, който е и даровит художник, дари 100 лева от продажбата на своя икона. Със събраните средства успяхме да закупим лакомства за малчуганите", разкри пред Дарик председателят на синдикалната организация Искра Ценкина.

В залата на полицейската дирекция полицаят от Второ управление в Благоевград Христо Стамболийски, който е бивш граничен полицай, откри изложба на свои творби и икони.

"И тази година няма да пропуснем да изненадаме с подаръци децата на загиналите по време на изпълнение на служебен дълг полицаи от Благоевградско. Акцията по набиране на средства продължава", каза синдикалният председател Искра Ценкина.