Цветанов потвърди, че Костадин Тасев е насилвал сина си
Цветанов потвърди, че Костадин Тасев е насилвал сина си / Sofia Photo Agency

Има основания да се смята, че Костадин Тасев действително е насилвал двегодишния си син Александър от Сандански. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред членовете на комисията по образование в НС, която се събра на извънредно заседание по случая.

Цветанов обясни, че в Института по психология към МВР бащата е декларирал привързаността си към сексуални контакти към същия пол и към анален секс. На изслушването присъства и една от лекуващите доктори на детето в клиниката в Сандански д-р Трендафилова. Тя обясни, че не е сигнализирала в полицията съмненията си за насилие над детето, защото не е имало косвени доказателства затова.

Подаден е бил сигнал до Агенцията за закрила на детето в Сандански, където се оказа, че трима служители отговарят за 75 населени места.

На заседанието присъстваха здравният министър Божидар Нанев и социалният министър Тотю Младенов. Всички те се обединиха около идеята за по-голяма координация между институциите у нас.

Малкият Александър Тасев ще отиде при роднини или в приемно семейство, а съдът ще бъде сезиран за ограничаване или отнемане на родителските права. Това каза здравният министър Божидар Нанев на извънредно заседание на образователната комисия в парламента по случая. Социалната и образователната парламентарни комисии ще образуват работна група за законови промени, които трябва да доведат до по-добра координация по случая.