„Честит празник, Земя” в Гоце Делчев
„Честит празник, Земя” в Гоце Делчев / снимка: Община Гоце Делчев

С инициатива по идея на ученическия парламент на НПГ „Димитър Талев” в  Гоце Делчев, организирана съвместно с община Гоце Делчев, днес бе отбелязан 22 април - Международният ден на Земята.

Събитието бе под надслов „Честит празник, Земя” и се проведе на площад „Македония” пред Дома на културата. На него присъстваха ученици от училища в четирите общини в региона, както и представители на местната власт от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. В програмата участваха талантливи ученици от училищата в Гоце Делчев, а след това младите хора бяха зарадвани с концерт на своите любимци Ангел и Мойсей. Идеята на събитието е да обедини младите хора около важната инициатива за полагане на повече усилия за опазване на природата и чистотата в тяхното населено място.

Учениците от НПГ раздадоха зелени ленти за ръка на всички присъстващи, за да направят повече хора съпричастни с идеята за опазване на планетата Земя. Ръководството на ученическия парламент подари и специална тениска с мотото "Честит празник, Земя!" на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. Той бе помолен да я облече на сцената в знак на съпричастност към инициативата. Членовете на ученическия парламент на НПГ "Димитър Талев" благодариха на общинското ръководство, че винаги застава зад инициативите на младите хора в града. На свой ред кметът Владимир Москов заяви, че подобни инициативи винаги ще бъдат подкрепяни, защото е важно младите хора да бъдат стимулирани. Той призова също тази инициатива да не бъде просто кампания, а да промени начина на живот на всички жители на общината.

Организаторите на събитието - ученическият парламент на НПГ „Димитър Талев” и община Гоце Делчев призоваха: Нека повече хора да подкрепят идеята и не само да се включат в традиционното пролетно почистване на общината, което се провежда от 22-ри до 30 април, но така също ежедневно да пазят природата и мястото, в което живеят!