Частични кметски избори в селата Крушево и Хвостяне
Частични кметски избори в селата Крушево и Хвостяне / Sofia Photo Agency, архив

При висока избирателна активност протекоха частичните кметски избори в селата Крушево и Хвостяне от община Гърмен в неделя.

В село Крушево ще има балотаж между кандидата на ДПС Ангелина Качамакова и опонента й от "Движение 21" Ибрахим Камбер.

С 50,47% ГЕРБ спечели изборната надпревара за кмет в село Хвостяне, съобщиха от пресцентъра на партията. За кандидата на ГЕРБ Сейхан Ахмедов са гласували  266 избиратели, а за кандидата на БСП – 261. Това ще бъде втори управленски мандат за Сейхан Ахмедов.
„Това е важна победа за ГЕРБ, защото за пореден път ние се изправихме срещу всички останали партии, които обединиха усилията си в подкрепа на кандидата на БСП.
Изборните резултати са признание за извършената работа и оценка, която местните хора дават за досегашната работа като кмет в предишния мандат на Сейхан Ахмедов”, коментира областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева.

До изборите в гърменското село се стигна след като на редовните избори през октомври миналата година на балотажа, кандидатите на ГЕРБ и на БСП взеха по равен брой гласове. Това наложи провеждането на извънредни избори.