Бизона остава в килията, оплаква се от херния
Бизона остава в килията, оплаква се от херния / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Криминално проявеният петричанин Сергей Методиев, известен с прякора Бизона, остава задълго в килията на следствието. Благоевградските магистрати отказаха в открито заседание днес да изменят мярката му "задържане под стража" в по-лека.

Сергей изтъкна чрез адвокатите си Димитрина Харамлийска и Марин Марковски, че страда от херния. Разпоредена по делото медицинска експертиза доказва, че заболяването на Методиев не е тежко и той може да бъде лекуван в условията на предварителния арест.

Бизона бе арестуван по време на акция на МВР в Петрич, проведена под кодовото наименование "Рекет". Часове преди задържането му в промишлената зона на града, Сергей Методиев поискал и получил силово голяма парична сума от съгражданина си Антон Методиев, посочи прокурор Георги Качорев. Банкнотите били предварително белязани от антимафиотите.

Методиев е изнудвал в продължение на месеци крупни бизнесмени в района. При операцията в Петрич антимафиотите открили автомобил, паркиран в дома му, собственост на петричанина Антон Методиев, живеещ в ромския квартал 182. Бизона е с богато криминално досие и към този момент има шест присъди за различни престъпления от общ характер.