Бизнесмен на съд за кучешко нападение
Бизнесмен на съд за кучешко нападение / Дарик-Благоевград, Елина Христова, архив

Благоевградчанинът Стефан Лангов съди собственика на книжарници "Перун" Кирил Кирилов. Немската овчарка на Кирилов нападнала и ухапала прекаралия наскоро инсулт Лангов по алеята за парк "Бачиново". За причинените болки и страдания възрастният мъж иска обезщетение от 1200 лева и мораторна лихва от датата на увреждането.

Инцидентът станал на 25 май миналата година. Стефан Лангов, който се придвижвал с патерица по алеята изненадващо бил съборен на земята и наранен от зъбите на домашния любимец в областта на глезена на левия крак. Кирил Кирилов се притекъл на помощ на болния Стефан, но кучето захапало и него, сочи Лангов в жалбата си пред благоевградските магистрати.

Веднага след ухапването Кирилов закарал Лангов в Спешния център. Там промили раните. Лекарите направили инжекции против бяс и на двамата.

В своя защита пред съда Кирил Кирилов сочи, че кучето не е негова собственост, а на друг мъж, с когото се разхождали заедно към "Бачиново", но не назовава името му. Според предприемача, инцидентът е станал не на 25 май, а ден по-късно.

Кирилов твърди в депозирано пред съда възражение, че първоначално Стефан Лангов е бил нападнат от три бездомни кучета, но възрастният мъж вместо да разгони тях, замахнал с патерицата към немската овчарка. Именно в този момент расовото куче се освободило от намордника и го захапало за крака. Самият Кирилов също бил наранен в опит да отърве Стефан Лангов.

За доказване на фактите по делото в Районен съд - Благоевград, освен Кирилов и Лангов, ще бъдат разпитани още трима свидетели.