АУБ с награди от международно състезание по информатика
АУБ с награди от международно състезание по информатика / netinfo
Студентският съюз по информатика (ССИ) на Американския университет в България победи в международната надпревара участници от 300 университета, представляващи над 100 държави. ССИ бе приет за член на Асоциацията по изчислителна техника през пролетта на 2008 г. и е първият и единствен, засега, студентски съюз - член на Асоциацията в България.

Студентът на АУБ Атанас Дюлгеров, президент на Съюза, определи наградата като огромно постижение. „Тази победа е от изключително значение за нас, не само защото успяхме да победим силната конкуренция, но и защото нашият Съюз ще утвърди името си сред широката общност на Асоциацията, в която членуват много университети, изследователи и професионалисти”.

Освен моралната победа, студентите на АУБ получиха и парична награда - $ 500. Тези пари ще бъдат използвани за разнообразните дейности на Съюза, които те са планирали за тази академична година. За един от проектите разказва Атанас: „Огромното ни желание е да организираме международно събитие, което да се превърне в традиция за АУБ. То ще има за цел да събере на едно място студенти, учещи информатика, преподаватели, както и представители на IT компании”.